Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від


Бобриця

БОБРИЦЯ — село, центр сільської Ради, роз­ташоване на річці Ужі, за 47 км від районного центру, за 22 км від залізничної станції Яблу­нець. Дворів — 257, населення — 680 чоловік. Сільраді підпорядковане с. Йосипівка.
В Бобриці міститься центральна садиба кол­госпу ім. Чапаєва, який обробляє 1,9 тис. га зе­мельних угідь, у т. ч. 1,4 тис. га орної землі. Господарство зерново-тваринницького напряму.
За успіхи в праці 20 бобринців нагороджені медалями СРСР.
У селі є восьмирічна школа, де 14 учителів навчають 200 учнів, клуб на 150 місць, дві бібліо­теки з книжковим фондом 1,4 тис. примірників, медпункт, відділення зв'язку, три крамниці.
Сільська парторганізація об'єднує 28 комуні­стів, комсомольська — 39 членів ВЛКСМ.
Радянську владу в Бобриці встановлено в січ­ні 1918 року. Під час польської інтервенції 1920 року в районі села діяли червоні партизани.
123 жителі села були учасниками Великої Вітчизняної війни, з них загинуло 72. 41 наго­роджено бойовими орденами й медалями.
В пам'ять воїнів Радянської Армії — визволи­телів Бобриці від гітлерівців — споруджено обе­ліск Слави.

Сучасна карта - Мала Глумча