Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від


Білокоровичі

БІЛОКОРОВИЧІ — село, центр сільської Ради, розташоване на берегах річки Жерева, за 40 км від районного центру. За 3 км від одноіменної залізничної станції. Через село проходить авто­мобільний шлях Коростень — Олевськ. Дворів — 991, населення — 3,9 тис. чоловік. Сільраді під­порядковане селище Бучмани.
В Білокоровичах розташована центральна са­диба колгоспу ім. Жданова, який користується 6,6 тис. га землі, в т. ч. 2 тис. га орної. Колгосп вирощує зернові культури, льон та картоплю; розвинуте тваринництво м'ясо-молочного на­пряму. Допоміжні підприємства: пилорама, млин, добування торфу. 1939 року група колгоспників була учасниками Всесоюзної сільськогосподар­ської виставки.
За успіхи в праці 77 трудівників відзначені урядовими нагородами, Ф. В. Яковенко удостоє­ний ордена Леніна.
В Білокоровичах є середня школа, де 55 учи­телів навчають 1042 учні, клуб на 700 місць, дві бібліотеки з книжковим фондом 25,6 тис. при­мірників, дві лікарні на 100 ліжок, пологовий будинок, аптека.
Три парторганізації села об'єднують 77 ко­муністів, шість комсомольських — 264 членів ВЛКСМ.
Село засноване в XVI ст. Радянська влада встановлена в січні 1918 року.
В роки Великої Вітчизняної війни 305 жи­телів Білокоровичів зі зброєю в руках відбива­ли гітлерівську навалу, з них 193 загинули, 161 житель нагороджений орденами й медалями Союзу PCP.
На території села споруджено два пам'ятни­ки на братських могилах воїнів, які полягли, ви­зволяючи село від гітлерівців.
У центрі селища Бучмани встановлено па­м'ятник В. І. Леніну.
Уродженцем Білокоровичів є герой Радян­ського Союзу К. А. Ареф'єв.

Сучасна карта - Діброва